Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih 6 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je 9 osoba lako ozlijeđeno. Dvije prometne nesreće su uzrokovali počinitelji pod utjecajem

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih 6 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je 9 osoba lako ozlijeđeno. Dvije prometne nesreće su uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 367 prekršaja, od kojih 49 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 34 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 22 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 53 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.91 g/kg je utvrđena kod vozača traktora starosti 44 godine u četvrtak oko 2.40 sati u Pitomači. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene 4 osobe, od kojih 3 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane.

Pojačane mjere i akcije

Zbog narušenog stanja sigurnosti u prometu u srijedu, 25. listopada 2017. godine u vremenu od 09 do 13 sati je na području PPRP Virovitica provedena akcija nadzora i zaštite pješaka. U akciji su utvrđena i sankcionirana 22 prekršaja od kojih 14 prekršaja pješaka i 8 prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska pješaka.



Stranica