Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan putnik u osobnom automobilu teško ozlijeđen, a 2 vozača osobnih automobila

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan putnik u osobnom automobilu teško ozlijeđen, a 2 vozača osobnih automobila i po jedan vozač traktora i teretnog vozila su lako ozlijeđeni. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao počinitelj pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 267 prekršaja, od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 52 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 51 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,29 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 40 godina u srijedu oko 20,15 sati u Kozicama. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134.  Prekršajnog zakona je uhićena jedna osoba zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Pojačane mjere i akcije

U srijedu, 27. rujna 2017. godine u vremenu od 15 do 21 sat je na području koje pokriva Policijska postaja Slatina provedena akcija usmjerena na nadzor i zaštitu vozača bicikla. Kod 18 sudionika u prometu nad kojima je izvršen nadzor je utvrđeno i sankcionirano 17 prekršaja, od kojih 15 prekršaja biciklista ili nepoštivanja prednosti prolaska biciklista.



Stranica