Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, 3 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama jedna osoba smrtno stradala, jedna je teško ozlijeđena

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, 3 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama jedna osoba smrtno stradala, jedna je teško ozlijeđena i 3 su lako ozlijeđene.

Smrtno stradali sudionik u prometu je bio biciklista koji je poginuo u prometnoj nesreći između Šaševa i Novog Senkovca u četvrtak prijepodne, dok je teško ozlijeđen putnik u osobnom automobilu u slijetanju vozila s ceste u petak prije ponoći u Slatini. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 296 prekršaja, od kojih 44 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 53 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,05 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 42 godine u petak oko 16 sati na D2 između Orahovice i Stare Jošave. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene 3 osobe; po jedna zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola, zbog  upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.



Stranica