Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 3 osobe teško ozlijeđene i 3 su lako ozlijeđene. Najteža prometna nesreća

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 3 osobe teško ozlijeđene i 3 su lako ozlijeđene. Najteža prometna nesreća, u kojoj su 2 osobe teško ozlijeđene se dogodila u petak ujutro na dionici D34 u Novoj Šarovki, a radilo se o slijetanju vozila s ceste. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 222 prekršaja, od kojih 32 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 24 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4,30 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 56 godina u srijedu oko 20 sati u Virovitici. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićena jedna osoba zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane.



Stranica