Prometne nesreće vozača pod utjecajem alkohola

Danas 12. lipnja oko 0.45 sati, između naselja Čačinci i Brezovljani, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao vozač pod utjecajem alkohola. Prometna nesreća se dogodila, kada je 34– godišnjak, pod utjecajem alkohola

Danas 12. lipnja oko 0.45 sati, između naselja Čačinci i Brezovljani, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao vozač pod utjecajem alkohola. Prometna nesreća se dogodila, kada je 34– godišnjak, pod utjecajem alkohola od 1.60 promila, upravljao osobnim automobilom slatinskih registarskih oznaka, smjerom jug-sjever, gdje se dolaskom do dijela ceste, odnosno blagog zavoja udesno, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste, i alkoholiziranosti, izgubio nadzor nad vozilom, te prešao na suprotni prometni trak, a potom i zelene površine i sletio u odvodni kanal, gdje je bočnim dijelom udario u kosinu, nakon čega se vozilo nekoliko puta prevrnulo. Materijalna šteta je oko 1.000 kuna. Vozaču je izvađena krv i urin. Slijedi podnošenje optužnog prijedloga. 

Isto tako u subotu 10. lipnja oko 3 sata, na državnoj cesti D5, u naselju Turanovac, također se dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovao vozač pod utjecajem alkohola, koji je lakše ozlijeđen. Prometna nesreća se dogodila, kada je 26– godišnjak, pod utjecajem alkohola od 1.17 promila, upravljao osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka, smjerom sjever-jug, gdje se dolaskom do kbr. 51, odnosno blagog zavoja ulijevo, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti i nepoštivanja postavljene privremene signalizacije prometa, došlo do udara privremeno postavljeni prometni znak, nakon čega je izgubio nadzor nad vozilom, te prešao na suprotnu stranu kolnika pri čemu je vozilom udario u putnu bankinu i u prometni znak, a nakon rotiranja i zemljanu kosinu, nakon čega se vozilo zaustavilo. Materijalna šteta je oko 20.000 kuna. Vozaču je izvađena krv i urin. Slijedi podnošenje obveznog prekršajnog naloga.



Stranica