Preventivne aktivnosti simulatorima HAK-a

U subotu, 06. svibnja 2017. godine od 09,30 do 12,00 sati na parkiralištu pokraj Zagrebačke banke na Trgu dr. Franje Tuđmana u Virovitici su u cilju promidžbe važnosti korištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, Policijska uprava virovitičko podravska i Autoklub Virovitica, u suradnji s Udrugom Roda proveli preventivne aktivnosti korištenjem simulatora sudara i simulatora prevetanja Hrvatskog autokluba i preglede dječjih sjedalica.
Svi koji su se tom prilikom ohrabrili na sjedanje u simulatore su se uvjerili u važnost korištenja sigurnosnog pojasa, svjesni da bi sigurno bili ozlijeđeni da nisu vezali sigurnosni pojas, dok su savjetnice Rode savjetovale roditelje o svemu što ih je zanimalo oko prijevoza njihove djece u vozilima, načina postavljanja njihovih dječjih sjedalica u njihova vozila i adekvatnosti njihovom djetetu.
U ponedjeljak, 08. svibnja 2017. godine su od 10 sati preventivne aktivnosti korištenjem simulatora nastavljene na rukometnom igralištu Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici za učenike te srednje škole i Katoličke klasične gimnazije u Virovitici, koje su započele zajedničkim edukativnim predavanjem za sve učenike trećih razreda koje je održao mr. sc. Krešimir Viduka iz Hrvatskog autokluba na temu sudjelovanja i stradavanja sudionika u prometu s posebnim naglaskom na važnost korištenja sigurnosnog pojasa – KLIK, a isto predavanje je održano i za učenike trećih razreda Strukovne škole Virovitica.
S provedbom ovih preventivnih aktivnosti simulatorima će se nastaviti cijeli ovaj tjedan prema sljedećem rasporedu:
- utorak, 09. svibnja 2017. godine u vremenu od 11,00 do 15,00 sati – Virovitica, prostor ispred Strukovne škole Virovitica, za učenike Strukovne škole Virovitica, Industrijsko – obrtničke škole Virovitica i Tehničke škole Virovitica,
- srijeda, 10. svibnja 2017. godine u vremenu od 10,00 do 13,00 sati – Pitomača, rukometno igralište pokraj srednje škole, za učenike Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača,
- četvrtak, 11. svibnja 2017. godine u vremenu od 11,00 do 15,00 sati – Slatina, Trg R. Boškovića, prostor južno od gradske tržnice, za učenike Srednje škole Marka Marulića Slatina i Industrijsko – obrtničke škole Slatina,
- petak, 12. svibnja 2017. godine u vremenu od 13,00 do 16,00 sati – Orahovica, rukometno igralište pokraj srednje škole, za učenika Srednje škole Stjepana Ivšića Orahovica.
Ove preventivne aktivnosti namijenjene su prvenstveno učenicima trećih razreda srednjih škola za koje su održana ili će biti održana najkasnije na dan prezentacije simulatorima edukativna predavanja na temu sudjelovanja mladih u prometu u suradnji policijskih službenika za prometnu preventivu Policijske uprave virovitičko – podravske i Autokluba Virovitica.
Navedena predavanja za učenike trećih razreda svih srednjih škola s područja županije se provode već duži niz godina u cilju smanjenja stradavanja u prometu ugrožene populacije mladih osoba i podizanja prometne kulture mladih osoba, prvenstveno budućih mladih vozača na višu razinu.



Stranica