Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 7 prometnih nesreća, od kojih 6 s materijalnom štetom i jedna s lako ozlijeđenim pješakom.

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 7 prometnih nesreća, od kojih 6 s materijalnom štetom i jedna s lako ozlijeđenim pješakom. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 304 prekršaja, od kojih 38 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 77 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 55 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,08 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 42 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom u Virovitici u srijedu oko 7.10 sati, dok je najveća brzina kretanja vozila od 169 km/h utvrđena u petak u 10.40 sati između Medinaca i Novog Senkovca, gdje je na dionici ulice izvan naselja na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 90 km/h tom brzinom upravljao vozač osobnog automobila starosti 38 godina. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićeno 7 osoba, od kojih 4 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 2 zbog upravljanja vozilom prije stjecanja  prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i pod utjecajem alkohola, dok su 2 osobe zadržane sukladno čl. 137. istoga zakona zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.



Stranica