Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 3 osobe teško ozlijeđene i 5 je lako ozlijeđeno. Teško ozlijeđene osobe su

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 3 osobe teško ozlijeđene i 5 je lako ozlijeđeno. Teško ozlijeđene osobe su bile vozač mopeda i vozač i putnik u osobnom automobilu, dok su lako ozlijeđena 2 vozača mopeda, vozač i 2 putnika u osobnim automobilima. Pet je počinitelja napustilo mjesto događaja, a za jednim se još traga. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 429 prekršaja, od kojih 41 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 120 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 86 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,75 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 46 godina koji je upravljao vozilom u Boriku u utorak oko 20 sati. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene 3 osobe, jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane, jedna ubog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje i jedna zbog odbijanja alkotestiranja.



Stranica