Prometna nesreća alkoholiziranih vozača

Jučer, 28. kolovoza u 16.30 sati između naselja Detkovac i Novi Gradac, dogodila se prometna nesreća alkoholiziranog vozača. Prometna nesreća se dogodila kada je 66 – godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1.04 promila

Jučer, 28. kolovoza u 16.30 sati između naselja Detkovac i Novi Gradac, dogodila se prometna nesreća alkoholiziranog vozača. Prometna nesreća se dogodila kada je 66 – godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1.04 promila, upravljao osobnim automobilom Austrijskih nacionalnih oznaka, smjerom zapad – istok u pravcu Novog Gradca, gdje je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti u lijevom putnom zavoju, izgubio nadzor nad vozilom, te sletio u putni jarak, nakon čega se zaustavio. Vozač nije zadobio tjelesne ozlijede. Slijedi prekršajni nalog.                                 

Isto tako u petak 26. kolovoza u 22.55 sati, u naselju Bušetina, dogodila se prometna nesreća koju je prouzročio alkoholizirani vozač, tj. 19 – godišnji vozač je prije stjecanja prava na upravljanje i od utjecajem alkohola od 2.88 promila, upravljao osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka, kroz naselje Bušetina, smjerom sjever - jug, gdje je dolaskom do kbr. 4, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste, te je uslijed utjecaja alkohola, izgubio nadzor nad vozilom pri čemu dolazi do zanošenja i udara u nepropisno parkirano vozilo virovitičkih registarskih oznaka, a potom i udara u terasu ugostiteljskog objekta, gdje se vozilo i zaustavilo.  U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Vozaču slijedi optužni prijedlog, a nakon što mu je izvađena krv i urin, te dobivanja analize i moguće utvrđene  koncentracija alkohola veće od 1.50 promila, slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela obijesna vožnja.

 

 



Stranica