Mlađim građanima predstavljen simulator prevrtanja i sudara

U provedbi preventivnih aktivnosti Mladi u prometu, učenicima trećih razreda srednjih škola, već dugi niz godina, održavaju se edukativna predavanja na temu sudjelovanja u prometu mladih osoba, budućih vozača.

Od početka drugog polugodišta ove školske godine policijski službenici za prometnu preventivu iz ove policijske uprave, Anita Relić, Dario Gazuibara i Kristijan Dlab u suradnji s tajnikom Autokluba Virovitica Robertom Valentekovićem, održali su 20 edukativnih predavanja u svim srednjim školama učenicima trećih razreda, osim u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u Pitomači u kojoj je 7. travnja 2016. godine, posljednja dva predavanja održao mr. sc. Krešimir Viduka iz Hrvatskog autokluba.

Provedba ovih preventivnih aktivnosti zaključena je ovaj tjedan kada su u vremenskom periodu od 4. do 7. travnja 2016. godine u organizaciji Autokluba Virovitica i policijske uprave provedene preventivne aktivnosti u neposrednoj blizini svih srednjih škola na temu sudjelovanja mladih u prometu sa simulatorom prevrtanja i simulatorom sudara Hrvatskog autokluba.

Navedene preventivne aktivnosti na simulatorima su bile namijenjene prvenstveno za učenike trećih razreda, koji su prethodno prisustvovali edukativnim predavanjima, ali im je prisustvovao i veći broj učenika ostalih razreda, posebno četvrtih. Iako je dio učenika pokazao nepovjerenje prema korištenju simulatora i nakon uputa o načinu korištenja obaveznim vezanjem sigurnosnog pojasa procjenjuje se da se nužnost korištenja sigurnosnog pojasa u cilju povećanja vlastite sigurnosti u prometu osobno na simulatorima uvjerilo preko tisuću učenika srednjih škola i ostalih zainteresiranih.



Stranica