Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna su evidentirane 2 prometne nesreće s materijalnom štetom, tako da te to bio tjedan s najpovoljnijim stanjem sigurnosti

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna su evidentirane 2 prometne nesreće s materijalnom štetom, tako da te to bio tjedan s najpovoljnijim stanjem sigurnosti u prometu na području ove policijske uprave od početka praćenja.

 Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 294 prekršaja, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 91 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 9 prekršaja pješaka, 39 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.42 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 43 godine koji je zatečen da upravlja vozilom u Slatini u ponedjeljak oko 4 sata, a najveća brzina kretanja vozila od 122 km/h izmjerena je kod vozača osobnog automobila u petak oko 14.30 sati u Ulici Ljudevita Gaja u Pitomači, u na dionici ceste u naselju na kojem je ograničenje brzine 70 km/h. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

U proteklom tjednu je temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno 5 osoba, sve zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a jedna i zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedna je osoba zadržana temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona, također zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.



Stranica