Prijevara

U petak, 1. travnja, policijskim službenicima u Policijskoj postaji Virovitica, obratio se 28 – godišnjak i prijavio kazneno djelo prijevare. Provedenim obavijesnim razgovorom, došlo se do saznanja da je 28 – godišnjak tijekom

U petak, 1. travnja, policijskim službenicima u Policijskoj postaji Virovitica, obratio se  28 – godišnjak i prijavio kazneno djelo prijevare. Provedenim obavijesnim razgovorom, došlo se do saznanja da je 28 – godišnjak tijekom mjeseca ožujka na stranice oglasa, postavio oglas da prodaje motorističku kacigu. Nekoliko dana nakon objave, putem e-maila, javila mu se zainteresirana osoba, koja je navela da mu 28 – godišnjak, pošalje obostrano kopiranu sliku kartice tekućeg računa, kako bi kacigu platila Internet bankarstvom. Nakon što je 28 – godišnjak poslao traženo, nepoznata osoba je temeljem dobivenih podataka sa kartice tekućeg računa, izvršila 5 transakcija na štetu 28 – godišnjaka i tako ga oštetila za novčani iznos veći od 2300 kuna. Zaprimljena je kaznena prijava. Slijedi daljnji rad. 

Upozorenje građanima: obzirom na dosadašnje razne vrste prijevara građana, ova prijevara sa slanjem oboje strane kartice tekućeg računa, spada u noviji oblik prijevare pa se stoga upozoravaju građani, koji oglašavaju prodaju predmeta preko oglasnika da nepoznatoj osobi nikako ne šalju obje strane svoje kartice tekućeg računa, jer joj na taj način omogućuju transakciju i skidanje novca sa vlastitog računa, kao što je bilo i u ovom slučaju.



Stranica