Sažetak aktivnosti u prometu proteklog tjedna

 Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe lako ozlijeđene. Niti jedan sudionik prometne nesreće nije upravljao

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe lako ozlijeđene. Niti jedan sudionik prometne nesreće nije upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.  

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 379 prekršaja, od kojih 79 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 88 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.75 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 51 godinu koji je upravljao vozilom u Boriku u četvrtak oko 18.30 sati, a najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u četvrtak oko 11 sati u Milanovcu gdje je vozač osobnog automobila na dionici ceste gdje je ograničenje brzine kretanja vozila bilo 50 km/h upravljao utvrđenom brzinom od 141 km/h. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

U proteklom tjednu je temeljem odredbi čl. 137. Prekršajnog zakona zadržana jedna  osoba zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i temeljem čl. 134. istoga Zakona uhićene su 4 osobe; 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedna zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje. 

Pojačane mjere i akcije

Od petka, 6. studenog do ponedjeljka 16. studenog 2015. godine su se provodile pojačane mjere nadzora vozača pod utjecajem alkohola povodom Martinja. U navedenom vremenu provedbe pojačanih mjera je ukupno 120 vozača sankcionirano zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, od kojih je 26 upravljalo vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od 1.50 g/kg. Po starosnoj dobi povećani je bio broj mladih vozača zatečenih da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, kao i vozača starijih od 50 godina.

Dana 14./15. studenog 2015. godine u vremenu od 22 do 6 sati na području policijske uprave provedena je akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. Kod 343 vozača je utvrđeno i sankcionirano 48 prekršaja, od kojih su 23 vozača zatečena da upravljaju pod utjecajem alkohola.



Stranica