Djeca u Okrugljači i Pitomači educirana o sigurnoj vožnji biciklom

Ove godine su vozači bicikla na području Policijske uprave virovitičko – podravske bili najugroženija kategorija sudionika u prometu i u prometnim nesrećama...  

Ove godine su vozači bicikla na području Policijske uprave virovitičko – podravske bili najugroženija kategorija sudionika u prometu i u prometnim nesrećama su 3 smrtno stradala, 8 je teško ozlijeđeno i 24 je lako ozlijeđeno. Od nastradalih biciklista 2 smrtno stradala, 2 teško ozlijeđena i 5 lako ozlijeđenih su bila djeca i stoga se preventivne aktivnosti policije posebno usmjeravaju na edukaciju djece o prometnim propisima i prometnim pravilima potrebnim za sudjelovanje u prometu na biciklima.

Dvije takve edukacije su policijski službenici za prometnu preventivu policijske uprave i PPRP Virovitica održali sa učenicima područne škole Okrugljača Osnovne škole A. Cesarca Špišić Bukovica i učenicima četvrtog razreda Osnovne škole P. Preradovića Pitomača.

Uz prigodnu prezentaciju o pravilima ponašanja biciklista u prometu, prometnim znakovima koji reguliraju promet biciklista, prometnim površinama po kojima se kreću biciklisti i razgovor sa djecom provjerilo se njihovo postojeće znanje i naučili su puno toga novoga o ovoj problematici, nakom čega su se, zahvaljujući lijepom vremenu, bili u mogućnosti na poligonu spretnosti postavljenom na školskom igralištu okušati i u vožnji spretnosti svojim biciklima.

Ovakve i slične edukacije će biti nastavljene već u nastavku tjedna sa ostalim četvrtim razredima osnovne škole u Pitomači.

 



Stranica