Virovitica: nalet vozila na pješaka

Jučer, 27. listopada u 18.55 sati, u Virovitici, dogodila se prometna nesreća – nalet vozila na pješaka na pješačkom prijelazu. Prometna nesreća se dogodila kada je 57 – godišnji vozač, upravljao osobnim automobilom virovitičkih registarskih

Jučer, 27. listopada u 18.55 sati, u Virovitici, dogodila se prometna nesreća – nalet vozila na pješaka na pješačkom prijelazu. Prometna nesreća se dogodila kada je 57 – godišnji vozač, upravljao osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka, Ulicom Ferde Rusana kroz Viroviticu, gdje je dolaskom do Trga K. Tomislava i obilježenog pješačkog prijelaza, istom nije približavao sigurnosnom brzinom, tako da ne ugrožava pješaka, koji je već stupio na pješački prijelaz, odnosno da može zaustaviti vozilo i propustiti pješake, pri čemu je na središnjem dijelu kolnika na pješačkom prijelazu, udario u malodobnu pješakinju, koja je vozaču dolazila s lijeve strane kolnika. Nakon alkotestiranja, vozaču je utvrđena koncentracija alkohola od 0.14 promila. U prometnoj nesreći malodobna pješakinja je zadobila tjelesne ozljede. Slijedi podnošenje obveznog prekršajnog naloga. 

Apel prema vozačima i pješacima u prometu:

Iako je policija u proteklim priopćenjima, upućivala vozače i pješake na oprez u prometu, te tako ukazala na problem nekoliko prometnih nesreća – naleta vozila na pješake na pješačkim prijelazima, poneki vozači se i dalje ne pridržavaju prometnih propisa, jer se nalet vozila na pješaka, dogodio i jučer u Virovitici, gdje je na sreću malodobna pješakinja prošla sa lakšim ozljedama. 

Kako bi podigli sigurnost svih sudionika u prometu, potrebno je

 da se vozači svih vrsta vozila u naseljenim mjestima, dosljedno pridržavaju svih prometnih propisa i budu na oprezu naročito u blizini pješačkih prijelaza, gdje se mogu očekivati i prijelazi pješaka preko ceste pored pješačkih prijelaza. Također, potrebno je i da pješaci u jutarnjim satima i kod smanjene vidljivosti, nose svjetliju ili reflektirajuću odjeću, kako bi bili uočljivi vozačima, koji bi na taj način mogli pravovremeno reagirati. Isto tako pješaci, moraju prelaziti kolnik na obilježenim pješačkim prijelazima, nikako pritom ne pretrčavati cestu i na taj način ugrožavati i sebe i druge sudionike u prometu. 



Stranica