Građani oprez - prijevare putem društvenih mreža

U današnje vrijeme modernih tehnologija, veliki dio građana ima razvijeni način komuniciranja, a jedna od njih je i putem društvenih mreža, gdje imaju otvoren osobni profil, te na taj način ostvaruju kontakte se nepoznatim osobama diljem svijeta. Nažalost, velik broj osoba u svijetu, putem društvenih mreža čini i kaznena djela, tako što raznim smicalicama, ostvaruju kontakte sa ljudima dobrih i poštenih namjera

U današnje vrijeme modernih tehnologija, veliki dio građana ima razvijeni način komuniciranja, a jedna od njih je i putem društvenih mreža, gdje imaju otvoren osobni profil, te na taj način ostvaruju kontakte se nepoznatim osobama diljem svijeta. Nažalost, velik broj osoba u svijetu, putem društvenih mreža čini i kaznena djela, tako što raznim smicalicama, ostvaruju kontakte sa ljudima dobrih i poštenih namjera, koji su u svakom trenutku spremni pomoći „unesrećenim osobama“ u bilo kojem kutku zemaljske kugle. Jedan takav događaj prijevare, dogodio se prije nekoliko dana  i na području naše policijske uprave, gdje je putem društvene mreže s željom da pomogne drugoj nepoznatoj osobi, starija osoba prevarena za novčani iznos od 10.000,00 kuna. 

Stoga savjet građanima: kod korištenja društvenih mreža, budite oprezni, a prije zamolbe za slanje novca, pokušajte provjeriti s kakvom osobom ste stupili u kontakt i dali joj je uistinu potrebna pomoć ili se radi o prijevari.



Stranica