Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 317 prekršaja, od kojih

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 317 prekršaja, od kojih 42 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 94 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 7 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,56 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 57 godina koji je upravljao vozilom u Pitomači u utorak oko 19,00 sati, a najvećom utvrđenom brzinom kretanja vozila od 124 km/h je upravljao vozač osobnog automobila starosti 26 godina u Strosmayerovoj ulici u Virovitici u ponedjeljak oko podneva na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićeno 8 osoba, od kojih jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje, 3 zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i jedan zbog odbijanja alkotestiranja. 

Akcije

Dana 05./06. rujna 2015. godine u vremenu od 23 do 05 sati je na području PP Orahovica provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. Kod 54 sudionika u prometu je utvrđeno i sankcionirano 8 prekršaja, od kojih 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedan prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

Tijekom ovoga tjedna, od 7. do 13. rujna 2015. godine će se na području policijske uprave, kao i na području cijele Republike Hrvatske i zemalja Europske unije, u organizaciji TISPOLa provoditi pojačane mjere nadzora korištenja sigurnosnog pojasa.

Danas započinje nova školska godina, a s njom i provedba preventivno – edukativne akcije Poštujte naše znakove u čijoj će se provedbi, između ostalog, vršiti pojačani nadzor prometa u zonama škola, posebno nadzor brzine kretanja vozila, poštivanja prednosti prolaska pješaka i parkiranja vozila. Pošto će se od danas prometnicama prema školama uputiti povećani broj djece pozivaju se vozači na povećani oprez u prometu i poštivanje prometnih propisa i prometnih pravila u cilju povećanja sigurnosti u prometu, posebno djece pješaka.



Stranica