Građani oprez - prevaranti traže provjeru ispravnosti novca

U proteklom razdoblju, Policija je obavještavala javnost, kako su se u nekoliko slučaja na području Županije virovitičko-podravske, dogodila kaznena djela Prijevare, gdje su prevaranti predstavljajući se kao djelatnici raznih institucija

U proteklom razdoblju, Policija je obavještavala javnost, kako su se u nekoliko slučaja na području Županije virovitičko-podravske, dogodila kaznena djela Prijevare, gdje su prevaranti predstavljajući se kao djelatnici raznih institucija i ustanova od starijih osoba, tražili na uvid „ispravnost njihovog novca“, a nakon što su uzeli novac, više se nisu vratili.

Takovih sličnih događaja, bilo je i na području cijele Republike Hrvatske, a jučer 18. kolovoza u poslijepodnevnim satima, dogodio se ponovno i u našoj Županiji, kada su na području Mikleuša, kod 67 – godišnjakinje, došle dvije muške osobe i predstavile se kao „policajci“, nakon čega su radi provjere, tražili na uvid sav novac koji starija gospođa ima u svojoj kući. Nakon što im je 67 – godišnjakinja, donijela na uvid nekoliko stotina eura i kuna, prevaranti su uigranim manipuliranjem, rekli da su novac vratili u ormar, te su se udaljili u nepoznatom pravcu. Da je prevarena, 67 – godišnjakinja je primijetila, tek nakon određenog vremena, kada je provjerila da u ormaru nema novca. 

Savjet starijim osobama: ako primite telefonski poziv nepoznate osobe ili vam dođe na kućni prag, te se predstavlja kao djelatnik neke banke ili druge institucije i traži provjeru vašeg novca, ili ako vam ponudi masažu, te prodaju raznih zdravstvenih pomagala i slično, ne pristajte na njegov nagovor nego odmah o tome obavijestite policiju na broj telefona 192. 



Stranica