Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih jedan prometna nesreća s poginulom osobom, 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, te 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih jedan prometna nesreća s poginulom osobom, 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, te 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama 1 osoba je poginula i 5 osoba je lako ozlijeđeno. U 2 prometne nesreće  sudionici su upravljali vozilima upravljajući pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 279 prekršaja, od kojih su 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 83 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 12 prekršaja pješaka, 5 prekršaja ne ustupanje prednosti pješaku, 15 prekršaja  ne korištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja upravljanja vozilima s neregistriranim vozilima, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,36 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog vozila starosti 54 godine koji je upravljao vozilom u naselju Čačinci, ponedjeljak u  11,30 sati, kako se radilo o „povratniku“ u činjenju ovih prekršaja, isti je uhićen, te nakon liječničkog pregleda smješten u prostoriju za zadržavanje, a potom priveden i na Prekršajni sud koji je saslušao istoga, a potom odredio produženje mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole do pravomoćnosti rješenje suda. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićene su 4 osobe od kojih od kojih su 2 osobe zbog upravljanja pod utjecajem alkohola i zbog odbijanja alkotesta, te 2 osobe zbog upravljanja vozilima u vrijeme dok su im izrečene mjere zabrane upravljanja m/v „B“ kategorije, dok temeljem čl. 137. zadržana zadržanih osoba nije bilo. 

Akcije 

Tijekom vikenda provedene su 2 ciljane akcije, petak u poslijepodnevnim do kasnih večernjih sati od kojih je jedna provedena od strane policijskih službenika Postaje prometne policije Virovitica usmjerena na nadzor vozača bicikla u prometu, dok je druga akcija provedena od strane policijskih službenika Policijske postaje Slatina usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. 

Također, tijekom ovih akcija ukupno je kontrolirano 39 vozača, utvrđeno je ukupno 19 prekršaja od kojih je 4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ( od kojih su 3 vozača bicikla ), te 9 prekršaja vozača bicikla. 

                                    



Stranica