Izmjene i Dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama

 Obavještavamo vas da je u srijedu 10. lipnja u narodnim novinama, NN 64/2015, izašao Zakon o izmjenama i dopunama ZSPC-a, koji je prema odredbama članka 18. Istog zakona stupio na snagu prvog dana od

Obavještavamo vas da je u srijedu 10. lipnja u narodnim novinama, NN 64/2015, izašao Zakon o izmjenama i dopunama ZSPC-a, koji je prema odredbama članka 18. Istog zakona stupio na snagu prvog dana od dana objave u Narodnim novinama. 

Neke od najvažnijih izmjena: 

  • Izmjena u prema mladim vozačima u čl. 221. Stavak 3. i 4., tj. osobama koje su položile vozački ispit za „B“ kategoriju, ukida se zabrana upravljanja automobilima čija snaga prelazi 80 KW.
  • Izmjena u čl. 222. Stavak 2, gdje se vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilima AM, A1, A2, A, B, BE, F i G kategorije, izdaje s rokom važenja od 10 godina, a prilikom produljenja vozačke dozvole, vozač je dužan podvrgnuti se zdravstvenom pregledu za vozača u slučaju kada je obveza zdravstvenog pregleda utvrđena zdravstvenim uvjerenjem ne temelju kojeg je vozačka dozvola izdana.
  • Izmjena u čl. 250. Stavak 3. i 4., gdje je u slučaju prodaje ili drugog načina promjene vlasništva vozila, novi vlasnik vozila dužan u roku od 15 dana od stjecanja vozila, registrirati vozilo na svoje ime ili ga odjaviti, a ako ga ne registrira ili ne odjavi, ministarstvo nadležno za unutarnje poslove će na Zahtjev osobe na koju je vozilo registrirano, rješenjem ukinuti registraciju vozila.


Stranica