Suhopolje: održana sjednica Vijeća za prevenciju

Jučer, 12. svibnja u 13 sati u prostorijama općine Suhopolje, održana je sjednica vijeća za prevenciju, koju je sazvao načelnik općine Suhopolje g. Marijan Brlek.

Jučer, 12. svibnja u 13 sati u prostorijama općine Suhopolje, održana je sjednica vijeća za prevenciju, koju je sazvao načelnik općine Suhopolje g. Marijan Brlek. 

 Na sjednici su bili nazočni: načelnik općine Suhopolje g. Marijan Brlek, načelnik općine Gradina, g. Dražen Pejić, pročelnik općine Špišić Bukovica g. Tomislav Obrovac, g. Zlatko Barčan, načelnik PP Virovitica, načelnik PPRP Virovitica, g. Nikola Kečkiš, policijski službenik – kontakt policajac g. Damir Pušić, ravnateljica dječjeg vrtića u Suhopolju, gđa. Ivanka Škala i svećenici iz Suhopolja, Cabune i Lukača. 

Na sjednici je predložen dnevni red: 

  1. Osvrt na stanje sigurnosti na područjima Općina Suhopolje, Gradina, Lukač i Špišić Bukovica u prva četiri mjeseca 2015. godine i osvrt na značajnija KD.
  2. Analiza stanja sigurnosti u cestovnom prometu za razdoblje prva četiri mjeseca 2015. godine.
  3. Preventivne aktivnosti vezane uz registraciju bicikala u općinskim mjestima.
  4. Planiranje preventivne aktivnosti kontakt policije usmjerene na obuku djece neplivača u suradnji sa OŠ, općinama i plivačkim klubom, tijekom ljeta.
  5. Aktivnosti kontakt policije usmjerene na sprječavanje konzumacije opojnih droga i alkohola među mlađom populacijom i učenicima završnih razreda osnovnih škola.
  6. Problemi lokalne zajednice – razno 

Nakon rasprave, doneseni su zaključci: 

  • Stanje sigurnosti za navedeni period je zadovoljavajuće osim, jednog KD Razbojništva na području Borove.
  • Stanje u prometu je također dobro u prva četiri mjeseca, s malim brojem težih prometnih nesreća.
  • Prihvaća se Projekt registracije bicikala i treba ga proširiti na sve općine.
  • Poslati Ankete po školama i u suradnji sa plivačkim klubom i lokalnom samoupravom, vidjeti broj zainteresiranih za školu plivanja.
  • Organizirati sa ravnateljima škola, predavanje na temu droga i alkohola.


Stranica