Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 17 prometnih nesreća, 13 s materijalnom štetom a 4 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobila TTO i 2 LTO. U dvije prometne nesreće vozači su

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 17 prometnih nesreća, 13 s materijalnom štetom a 4 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobila TTO i 2 LTO. U dvije prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 344 prekršaja, od čega je 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 160 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1.89 g/kg je utvrđena u četvrtak oko 14,40 sati u mjestu Turanovac, kod bicikliste starosti 45 godina. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićene su dvije osobe, jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje a druga osoba je odbila alkotestiranje.

Niti jedna je osoba nije zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Akcije 

Na području PPRP Virovitica provedena je akcija 27.03.2015.g. u vremenu od 15,00-23,00 sati usmjerena na pojačani nadzor brzine kretanja vozila tijekom koje je kontrolirano 19 vozila i vozača i utvrđeno je 40 prekršaja od toga 36 prekršaja nepropisne brzine kretanja.



Stranica