Pas bez povodca ugrizao dijete

U subotu, 7. ožujka, oko 12.30 sati, dojavljeno je da je pas, napao i ugrizao dijete na dječjem igralištu u Virovitici. Povedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici su utvrdili da je pas, pasmine Američki Stafordski terijer, vlasništvo 26 – godišnjakinje

U subotu, 7. ožujka, oko 12.30 sati, dojavljeno je da je pas, napao i ugrizao  dijete na dječjem igralištu u Virovitici. Povedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici su utvrdili da je pas, pasmine Američki Stafordski terijer, vlasništvo 26 – godišnjakinje, kojeg je u šetnju nepropisno i bez nadzora, poveo njezin 30 – godišnji dečko, u jednom trenutku na dječjem igralištu kod tobogana, napao 4 – godišnjaka, koji se s majkom i dvoje malodobne djece igrao na igralištu,  te mu s nekoliko ugriza po tijelu, nanio tjelesne ozlijede. Daljnje napade psa, spriječila je djetetova majka i dvije odrasle ženske osobe. Po djelatnicima Službe hitne medicinske pomoći, dijete je prevezeno u bolnicu, gdje su mu konstatirane tjelesne ozlijede nastale od ugriza psa. O događaju slijedi izvješće ODO za mladež u Virovitici. Također, obaviještena je i veterinarska služba, koji će dana 9. ožujka, obaviti pregled psa. 

Upozorenje građanima: osobe koje vode pse u šetnju po ulicama i parkovima, moraju ih držati pod nadzorom, tj. voditi pse na povodcu i s brnjicom na ustima, ako je pas Pravilnikom o opasnim psima, članak. 2, registriran kao „opasan pas“.



Stranica