Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 6 prometnih nesreća s ozlijeđenima. U tim prometnim nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena i 5 osoba je lako ozlijeđeno, od kojih 
 

Prometne nesreće

 Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 6 prometnih nesreća s ozlijeđenima. U tim prometnim nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena i 5 osoba je lako ozlijeđeno, od kojih 2 pješaka. Tri su počinitelja uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od kojih su u dvije prometne nesreće pod utjecajem alkohola bila oba sudionika tih prometnih nesreća. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 302 prekršaja, od kojih 35 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 45 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.36 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 37 godina koji je upravljao vozilom u Bukviku u subotu oko 21.30 sati i koji je zbog toga zadržan sukladno čl. 137. Prekršajnog zakona. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene 3 osobe, a temeljem čl. 137. su zadržane 2 osobe, sve zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Akcije

Tijekom proteklog tjedna, od 9. do 15. veljače 2015. godine su na području Policijske uprave virovitičko – podravske provedene pojačane mjere nadzora teretnih vozila i autobusa u kojima je izvršen nadzor 119 teretnih vozila i 6 autobusa. Kod teretnih vozila nad kojima je izvršen nadzor je utvrđeno i sankcionirano 90 prekršaja, a osim pojačanog nadzora prometa teretnih vozila i autobusa održano je i preventivno – edukativno predavanje profesionalnim vozačima u poduzeću Flora Virovitica.



Stranica