Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 72 prekršaja, od kojih 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 22 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, te ostale vrste prekršaja. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.05 g/kg

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 72 prekršaja, od kojih 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 22 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, te ostale vrste prekršaja. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.05 g/kg je utvrđena kod vozača mopeda starosti 32 godine, u nedjelju u 0.10 sati u gradu Slatina, isti je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje i neregistriranim mopedom. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl.134. Prekršajnog zakona uhićene su 2 osobe od kojih je 1 zbog upravljanja vozilom za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije i 1 osoba koja je prilikom postupanja policijskih službenika vrijeđala i omalovažavala policijske službenike. Od uhićenih, jedna osoba privedena je na Prekršajni sud i tom prilikom je saslušana, dok je druga osoba nakon zadržavanja u prostorijama policije puštena. 

Napomena

Zbog trenutnih uvjeta u prometu, posebno mogućih padalina snijega i ledene kiše tijekom dana i tijekom noći, te u uvjetima kada uslijed topljenja snijega preko dana i padom temperature noću i u ranim jutarnjim satima može doći do mjestimičnog zaleđivanja prometnica, još jednom upozoravamo vozače na pojačani oprez u prometu, posebno na otvorenim dijelovima cesta, nadvožnjacima, putnim mostovima, dijelovima cesta uz šumske predjele i sličnim manje prometnijim cestama.



Stranica