Prijevara

Jučer, 19. kolovoza, u Policijsku postaju Slatina, pristupila je 45 – godišnjakinja i prijavila prijevaru u mjenjačnici novca. Obavljenim razgovorom sa 45 – godišnjom uposlenicom tvrtke iz Kastva, poslovnice u Slatini, dobivena je informacija da ja dana 19. kolovoza oko

Jučer, 19. kolovoza, u Policijsku postaju Slatina, pristupila je 45 – godišnjakinja i prijavila prijevaru u mjenjačnici novca. Obavljenim razgovorom sa 45 – godišnjom uposlenicom tvrtke iz Kastva, poslovnice u Slatini, dobivena je informacija da ja dana 19. kolovoza oko 10.30 sati u poslovnicu Slatina, ušla nepoznata muška osoba i zatražila zamjenu više od 10.000 švedskih kruna u hrvatske kune. Obzirom da uposlenica nije imala dovoljnu količinu novca za zamjenu, o tome je obavijestila stranku, a nakon kraćeg vremena i pribavljanja dovoljne količine kuna, obavljena je transakcija zamjene valuta, poslije čega se nepoznati muškarac udaljio iz poslovnice. Naknadnim pregledom primljene valute, uposlenica je primijetila da se između novčanica švedskih kruna, nalazi 10 novčanica od 1000 islandskih kruna, koje imaju značajno manju vrijednost od švedske krune, čime je poslovnica oštećena za novčanu vrijednost veću od 7000 kuna. Zaprimljena je kaznena prijava. 

Opis muške osobe: starosti od 55 – 60 godina, visine oko 175 cm, smeđe kose, svjetlije puti, odjeven u kariranu košulju, dok je na glavi nosio bijeli šešir. Osoba je  jače tjelesne građe sa izrazito velikim stomakom.



Stranica