Virovitica: U OŠ Vladimir Nazor održana III komkonenta programa "Živim život bez nasilja"

Jučer, 9. lipnja u OŠ V. Nazora u Virovitici, održana je III komponenta preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“.  U ovoj završnoj komponenti, za razliku od predhodne dvije učenici su mogli dati svoje viđenje o nasilju općenito i kako ga oni vide iz svoje perspektive. Nakon završenog natječaja u izradi literarnih radova učenika 7. razreda, pred četveročlanu komisiju u sastavu Marieta Kanižaj, psiholog OŠ V. Nazor, Dražen Huzjak, policijski službenik za preventivu, Kristina Đeri, profesor hrvatskog jezika i knjižničarka Iva Winter – Bistrović, pristigao je veliki broj literarnih radova, tako da je komisija imala ozbiljan posao, kako bi stručnim odabirom, izabrala one najbolje. 

Kao najbolji, odabrana su tri literarna rada od kojih je 3. mjesto osvojila, učenica Eva Lorena Barišić iz 7.b razreda, 2. mjesto je pripalo učenici Lei Plaški iz 7.c razreda, dok je 1. mjesto osvojila učenica Magdalena Lukačević iz 7.b razreda. 

Učenici čiji su radovi odabrani kao najbolji uz priznanja, dobiti će prigodne nagrade, a najbolji rad, biti će proslijeđen u MUP-a, Službi za prevenciju, gdje će konkurirati za najbolji rad na nacionalnoj razini. 

Veliki doprinos u provođenju ovog projekta uz policijskog službenika za prevenciju Dražena Huzjak, dala je koordinatorica cjelokupnog projekta, Psiholog iz OŠ V. Nazor,  gosp. Marieta Kanižaj. 

Nakon provedene završne komponente projekta Živim život bez nasilja može se zaključiti da je projekt u OŠ V. Nazor u Virovitici, uspješno proveden s aktivnim angažmanom učenika, kao i njihovih razrednika i učitelja, uz iznimnu suradnju koordinatora škole i Policijske uprave.

U radu s učenicima vidljiv je pozitivan utjecaj dobivenih znanja i informacija kroz provedene tri komponente projekta na formiranju njihovih stavova i razmišljanja o problemu nasilja, te u promoviranju nenasilnog rješavanje sukoba, tolerancije i nediskriminacije.



Stranica