Prometne nesreće i prekršaji tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće, prekršaji i akcije tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se 5 prometnih nesreća, od kojih je jedna prometna nesreća s poginulom osobom, 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 2 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Prometna nesreća s poginulom osobom dogodila se tijekom noći subota na nedjelju u 01,25 sati, na dijelu državne ceste DC-2 između naselja Čačinci i Mikleuš u kojoj je došlo do slijetanja vozača motocikla u kanal rijeke vojlovice, a isti vozač je na mjestu događaja od zadobivenih ozljeda preminuo.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 118 prekršaja, od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 37 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom,1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i ostale vrste prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,52 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 31 godinu, u petak u 17,46 sati u naselju Pitomača.  

Najveća utvrđena brzina kretanja vozila izmjerena u subotu u 09,40 sati u naselju Pitomača, Braće Radića kada se na djelu ceste gdje je brzina kretanja vozila prometnim pravilom ograničena na 50 km/h vozač osobnog vozila snimljen je uređajem za mjerenjem brzine s fotozapisom „GATSO“, nije zaustavljen, slijedi utvrđivanje vozača, a kretao se brzinom od 126 km/h.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl.134. Prekršajnog zakona uhićene su 3 osoba zbog vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih su 2 vozača osobnih vozila i jedan je vozač traktora, te je jedna osoba temeljem članka 137. Prekršajnog zakona zadržana u prostorijama policije do otriježnjenja.

Od navedenih dva uhićenika privedena su nadležnom Prekršajnom sudu, provedeni su postupci, isti su kažnjeni novčanim kaznama od 3000 kn, te zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 6 mjeseci, dok je za još jednog uhićenika

Akcije

Tijekom proteklog vikenda provedene su dvije akcije i to:

Dana 23.05.2014 godine / petak / u vremenu od 16,00 – 24,00 sata od strane Postaje prometne policije Virovitica provedena je akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu, tijekom akcije utvrđeno je 9 prekršaja, od kojih su 2 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Dana 24/25.05.2014 godine subota/nedjelja u vremenu od 22,00 – 06,00 sati na području cijele policijske uprave provedena je akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu, tijekom akcije utvrđeno je 23 prekršaja, od kojih su 12 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.



Stranica