Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

 Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda je evidentirana jedna prometna nesreća s lako ozlijeđenom osobom koja se dogodila u nedjelju predvečer u Brezovici, u kojoj je lako ozlijeđeno devetogodišnje dijete na biciklu. Prometnih nesreća s materijalnom štetom se dogodilo šest, a 3 počinitelja tih prometnih nesreća su ih uzrokovali

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda je evidentirana jedna prometna nesreća s lako ozlijeđenom osobom koja se dogodila u nedjelju predvečer u Brezovici, u kojoj je lako ozlijeđeno devetogodišnje dijete na biciklu. Prometnih nesreća s materijalnom štetom se dogodilo šest, a 3 počinitelja tih prometnih nesreća su ih uzrokovali upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 140 prekršaja, od kojih 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 33 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.67 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 42 godine u nedjelju oko podneva u Ulici Stjepana Radića u Virovitici. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl.134. PZ uhićene su 3 osobe zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Akcije

U noći subota/nedjelja, 12./13. travnja 2014. godine u vremenu od 22 do 6 sati na području PPRP Virovitica je provedena akcije nadzora vozača pod utjecajem alkohola u kojoj su kontrolirana 52 vozača. U akciji je utvrđeno i sankcionirano 13 prekršaja, a 4 su vozača zatečena da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.



Stranica