Prometne nesreće i prekršaji tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda je evidentirana jedna

Prometne nesreće
Tijekom proteklog vikenda je evidentirana jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su 2 osobe lako ozlijeđene i 2 prometne nesreće s materijalnom štetom. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola.

Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 164 prekršaja, od kojih 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 44 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedan prekršaj nepropisnog pretjecanja.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,11 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila u nedjelju u 04,03 sati u Otrovancu, dok je najveća brzina kretanja vozila izmjerena u subotu u 06,18 sati u Čemernici kada se na djelu ceste gdje je brzina kretanja vozila prometnim pravilom ograničena na 50 km/h vozač osobnog automobila starosti 31 godinu i vozačkog iskustva 14 godina kretao brzinom od 120 km/h.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ
Temeljem čl.134. PZ uhićene su 3 osobe zbog vožnje pod utjecajem alkohola i 2 zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja, a temeljem čl. 137. PZa zadržan je biciklista zbog sudjelovanja u prometu pod utjecajem alkohola.

Akcije
Tijekom proteklog vikenda provedene su tri akcije.
Na području postaje prometne policije Virovitica je provedena akcija nadzora brzine kretanja vozila 07./08. ožujka 2014. godine u kojoj je kontrolirano 30 vozila i vozača i utvrđeno i sankcionirano 20 prekršaja, od kojih 8 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, i akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola 08./09. ožujka 2014. godine od 22 do 06 sati u kojoj su kontrolirana 63 vozila i vozača i utvrđeno i sankcionirano 8 prekršaja, od kojih 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
Na području Policijske postaje Slatina je provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola 07./08. ožujka 2014. godine od 16 do 02 sata u kojoj je kontrolirano 44 vozila i vozača i kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 16 prekršaja, od kojih 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.
 



Stranica