Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda je evidentirana jedna prometna nesreća s poginulom osobom u kojoj je vozač osobnog automobila smrtno stradao, jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su 3 osobe lako ozlijeđene i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom. Tri prometne nesreće su uzrokovali

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda je evidentirana jedna prometna nesreća s poginulom osobom u kojoj je vozač osobnog automobila smrtno stradao, jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su 3 osobe lako ozlijeđene i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom. Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 158 prekršaja, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 36 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i 3 prekršaja nepropisnog pretjecanja. Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.27 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla u petak poslije podne u Slatini. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićena je jedna osoba zbog vožnje pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a temeljem čl. 137. PZa zadržan je biciklista zbog sudjelovanja u prometu pod utjecajem alkohola u vrlo visokoj koncentraciji.



Stranica