Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se četiri prometne nesreće u kojima je jedna osoba zadobila TTO i četiri osobe LTO te jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. U dvije prometne nesreće počinitelji su bili

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se četiri prometne nesreće u kojima je jedna osoba zadobila TTO i četiri osobe LTO te jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. U dvije prometne nesreće počinitelji su bili pod utjecajem alkohola.  

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 24 prekršaja, od čega je 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 1.83 g/kg utvrđenom 26.1.2014.g. u 2.43 u Virovitici,  kod tridesetpetogodišnjeg vozača osobnog automobila. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićene su dvije  osobe, obje zbog vožnje pod utjecajem alkohola te je jedna osoba privedena na Prekršajni sud gdje joj je izrečena novčana kazna od 3300 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od 6 mjeseci. Dvije osobe zadržane su temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Akcije 

Na području PP Orahovica provedena je akcija 25/26.1.2014.g. u vremenu od 23 - 5 sati, usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu tijekom koje je kontrolirano 47 vozila i vozača i utvrđena 2 prekršaja alkohola.



Stranica