Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su 3 osobe zadobile LTO te četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su 3 osobe zadobile LTO te četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je bio pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 114 prekršaja, od čega je 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2.33 g/kg utvrđenom 3.1.2014.g. u 16.20 u Orahovici, kod četrdesetpetogodišnjeg vozača osobnog automobila. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićeno je šest  osoba, sve zbog vožnje pod utjecajem alkohola te su četiri osobe privedene na Prekršajni sud gdje su im izrečene novčane kazne od 2800-3300 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u rasponu od 3-6 mjeseci. Četiri osobe zadržane su temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola.



Stranica