Odluka o obveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj

Poštovani, vozači u „Narodnim novinama“ broj:145/2013. od 6. prosinca 2013. godine, objavljena je Odluka o obaveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, koja je stupila na snagu i primjenjuje se danom objave u

Poštovani, vozači u „Narodnim novinama“  broj:145/2013. od 6. prosinca 2013. godine, objavljena je Odluka o obaveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, koja je stupila na snagu i primjenjuje se danom objave u „Narodnim novinama“. 

Obavezna uporaba zimske opremeodnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika u vremenskom razdoblju od 15.11. tekuće godine do 15.4. iduće godine. 

Pod zimskom opremom motornih vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tona, sukladno posebnom propisu, podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače. 

Pod zimskom opremom autobusa podrazumijevaju se lanci na pogonskim kotačima ili zimske gume (M+S) postavljene na pogonske kotače, a autobusi i teretna vozila koja zbog tehničkih razloga ne mogu postaviti lance na pogonske kotače moraju imati zimske gume (M+S) na pogonskim kotačima. 

Dio navedene odluke odnosi se na državnu cestu broj 5 odnosno dionicu GP Terezino Polje-Virovitica-Veliki Zdenci-Daruvar-Okučani-GP Stara Gradiška (BiH).



Stranica