Preventivni projekt: pronađi svoj put u zdravi život

Sukladno Smjernicama za prevenciju kriminaliteta i mjerilima za provedbu kvalitete preventivnih projekata.Policijska uprava virovitičko – podravska od 15. studenoga 2013. godine., do 15. prosinca 2015. godine, planira provedbu preventivnog projekta

Sukladno Smjernicama za prevenciju kriminaliteta i mjerilima za provedbu kvalitete preventivnih projekata.Policijska uprava virovitičko – podravska od 15. studenoga 2013. godine., do 15. prosinca 2015. godine, planira provedbu preventivnog projekta „ Pronađi svoj put u zdravi život“, koji se odnosi na prevenciju ovisnosti (o pušenju, alkoholu, drogama i igrama na sreću. 

Opći ciljevi projekta su: podizanje svijesti građana o problemu ovisnosti, aktivno mijenjanje stavova i štetnih navika, usvajanje zdravih stilova života, te podizanje razine samosvijesti o očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja, prevencija nastanka ovisnosti, uspostava prijateljskih – partnerskih odnosa na relaciji građani-policijski službenici, jačanje međuresorne suradnje i jačanje svijesti zajednice o štetnim posljedicama ovisnosti.

Specifični ciljevi projekta su:edukacija mladih o štetnom utjecaju na zdravlje u slučajevima konzumacije alkohola, cigareta droga i kockanja, edukacija roditelja i nastavnika s ciljem prepoznavanja znakova  ovisnosti, podizanje razine znanja i svijesti kod učenika i mladih ljudi o kažnjivosti svih vrsta ovisnosti.

Projekt je namijenjen sljedećim ciljanim skupinama: učenicima osnovnih  i srednjih škola, nastavnicima, roditeljima i građanima. Stoga bi upravo navedeni trebali imati i najviše koristi uslijed provedbe ovog preventivnog projekta. 

Projekt se sastoji od ukupno 6 komponenti (aktivnosti), a kroz provedbu komponente 5 koja je osmišljena kroz održavanje Info-pultova, na kojima će se prezentirati policijski uređaji, oprema i rad službenog psa za detekciju opojnih droga, te građanima dijeliti prigodne publikacije.

Policijske postaje će provesti aktivnosti u projektu „Pronađi svoj put u zdravi život“ prema navedenim terminima: 

  • Policijska postaja Virovitica dana 28. 11. i 5. 12. 2013. godine u vremenu od 10 do 12 sati u Virovitici, na Trgu Dr. Franje Tuđmana, ispred gradske knjižnice i čitaonice, 
  • Policijska postaja Pitomača dana 4. 12. 2013. godine u vremenu od 9 do 11 sati u Pitomači na prostoru mjesne tržnice i dana 12.12. 2013. godine u vremenu od 8 do 10 sati u Pitomači, na Trgu k. Tomislava, ispred pekare „Mikeš“, 
  • Policijska postaja Orahovica dana 6. 12. i 13. 12. 2013. godine  u vremenu od 10 do 12 sati., u Orahovici ul. K. Zvonimira br. 1., 
  • Policijska postaja Slatina dana 22. 11. i  11. 12. 2013. godine u vremenu od 10 do 12 sati u Slatini na Trgu SV. Josipa. 

Ovom prigodom, pozivamo građane da posjete štandove i daju svoju podršku svim mladim generacijama u provedbi njihovog boljeg života. Provedba pete komponente u 2013. godini. predviđena je u sklopu „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“.

  



Stranica