Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile LTO te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U dvije prometne

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile LTO te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U dvije prometne nesreće počinitelji su bili pod utjecajem alkohola a jednu je prouzrokovao mladi vozač.  

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 70 prekršaja, od čega je 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2.80 g/kg utvrđenom 29.9.2013.g. u 0.50 u mjestu Čačinci,  kod tridesetčetverogodišnjeg vozača osobnog automobila. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićeno je pet osoba, četiri zbog vožnje pod utjecajem alkohola a jedna zbog vožnje za vrijeme dok joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.Nije bilo osoba zadržanih temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Kaznena djela iz čl.311. KZ-a „Nepoštivanje sigurnosnih mjera“ ičl.226. KZ-a „Objesna vožnja u cestovnom prometu“

Tijekom vikenda nije bilo osoba zatečena u počinjenju KD „Nepoštivanje sigurnosnih mjera“ a jedna je osoba počinila KD „Objesna vožnja u cestovnom prometu“. 

Akcije 

Na području PPRP Virovitica provedena je akcija 28/29.9.2013.g. u vremenu od 22-6 sati usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu tijekom koje je kontrolirano 38 vozila i vozača, utvrđeno je 7 prekršaja, od toga 4 alkohola.



Stranica