Krađa bicikla

Jučer, 19. rujna u poslijepodnevnim satima u policijsku postaju Pitomača, dojavljeno ja da su nepoznati počinitelji, otuđili bicikl ispred Doma Zdravlja u Pitomači. Prikupljenim obavijestima, došlo se do saznanja da je 13 – godišnjakinja, dana 16. rujna u vremenu

Jučer, 19. rujna u poslijepodnevnim satima u policijsku postaju Pitomača, dojavljeno ja da su nepoznati počinitelji, otuđili bicikl ispred Doma Zdravlja u Pitomači. Prikupljenim obavijestima, došlo se do saznanja da je 13 – godišnjakinja,  dana 16. rujna u vremenu od 7 do 12.30 sati, parkirala i ostavila nezaključanog i bez nadzora svoj bicikl „TPT“, starosti 4 godine, ispred Doma zdrava u Pitomači. Nepopznati počinitelj je iskoristio njezinu odsutnost te otuđio bicikl i udaljio se u nepoznatom smjeru .Materijelna šteta se cijeni na novčani iznos od 200 kuna. Za počiniteljem se traga. 

Obavijest građanima:

 U cilju zaštite svoje pokretne i nepokretne imovine, obavještavaju se građani da prilikom upravljanja biciklom i nakon parkiranja, svoj bicikl adekvatno osiguraju zaključavanjem ili ga parkiraju na vidljivom mjestu, kako bicikl ne bi postao laka meta kradljivcima.

Također, kod obavljanja radova sa radnim stojevima, šumskim traktorima, kamionima i sl., potrebno je navedena vozila, adekvatnim zaključavanjem, parkiranjem na vidljivom mjestu ili eventualno čuvarskom službom, osigurati od provala i krađa goriva, alata i drugih stvari,  kako bi se ovaj pojavni oblik provala, suzbio na što manji mogući broj.

Isto tako, kod kraćih ili dužih izbivanja građana iz kuća, stanova, ureda i sl., potrebno je imati objekat pod vizuelnim nadzorom, ne ostavljati otključane i otvorene garaže, šupe i pomoćne prostorije, te zatvarati prozore, a kod dužih izbivanja svakako zaključavati vrata, a sve u cilju sprječavanja i onemogučavanja krađa torbica, mobitela, novca, zlatnog i srebrnog nakita, te drugih vrijednih stvari iz kuća.  



Stranica