Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila TTO i jedna LTO te jedna prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila TTO i jedna LTO te jedna prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je bio pod utjecajem alkohola a drugi sudionik je bio pješak koji se kretao cestom noću bez reflektirajućeg prsluka. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 96 prekršaja, od čega je 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2.39 g/kg utvrđenom 23.8.2013.g. u 8.24 u Slatini,  kod 63 - godišnjeg bicikliste. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićene su dvije osobe, obje zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Jedna je osoba zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Kaznena djela iz čl.311. KZ-a „Nepoštivanje sigurnosnih mjera“ i čl.226. KZ-a „Objesna vožnja u cestovnom prometu“

Tijekom vikenda nije bilo osoba zatečena u počinjenju KD „Nepoštivanje sigurnosnih mjera“ i KD „Objesna vožnja u cestovnom prometu“. 

Akcije 

Tijekom cijelog proteklog tjedna na području cijele PU proveden je pojačani nadzor brzine kretanja vozila u prometu tijekom kojeg je kontrolirano 1747 vozila i vozača, utvrđeno je 284  prekršaja od toga 165 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Na području PP Slatina provedena je akcija 24/25.8.2013.g. u vremenu od 18-24 usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu tijekom koje je kontrolirano 19 vozila i vozača, utvrđena su 3 prekršaja, od toga 2 alkohola.



Stranica