Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se jedna prometna nesreća s poginulim osobom u kojoj je jedna osoba poginula 3 su osobe zadobile TTO i jedna osoba LTO, jedna prometna nesreća s ozlijeđenim

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se jedna prometna nesreća s poginulim osobom u kojoj je jedna osoba poginula 3 su osobe zadobile TTO i jedna osoba LTO, jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su 3 osobe zadobile LTO te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U tri prometne nesreće počinitelji su bili pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 120 prekršaja, od čega je 31 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2.64 g/kg utvrđenom 7.7.2013.g. u 4.45 sati u mjestu Kladare, kod četrdesetšestogodišnjeg vozača osobnog automobila. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićeno je pet osoba, sve zbog vožnje pod utjecajem alkohola te su četiri osobe privedene na Prekršajni sud gdje je jednoj osobi izrečena zatvorska kazna u trajanju od 15 dana, uvjetno na 6 mjeseci i novčana kazna u iznosu od 1500 kuna a jednoj je izrečena novčana kazna u iznosu od 4500 kn te su obje osobe dobile zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju 6 mjeseci. Nije bilo osoba zadržanih temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Kaznena djela iz čl.311. KZ-a „Nepoštivanje sigurnosnih mjera“ i čl.226. KZ-a „Objesna vožnja u cestovnom prtometu“

Tijekom vikenda nije bilo osoba zatečena u počinjenju KD „Nepoštivanje sigurnosnih mjera“ i KD „Objesna vožnja u cestovnom prometu“. 

Akcije 

Na području PPRP Virovitica provedena je akcija 6/7.07.2013.g. u vremenu od 22 - 6 sati, usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu tijekom koje je kontrolirano 40 vozila i vozača, utvrđen je 21 prekršaj, od toga 12 alkohola.



Stranica