Postupanja u prometu tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se četiri prometne nesreće, od kojih je 1 prometna nesreća s poginulom osobom, jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 2 prometne nesreće

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se četiri prometne nesreće, od kojih je 1 prometna nesreća s poginulom osobom, jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 2 prometne nesreće s materijalnom štetom. U sitim prometnim nesrećama 1 osoba je poginula i jedna osoba je zadobila lakše tjelesne ozljede. U tri prometne nesreće počinitelji su bili pod utjecajem alkohola, od kojih je u jednoj bio i mladi vozač. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 126 prekršaja, od čega je 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 3.46 g/kg utvrđenom 23.6.2013.g. u 16.15 sati u Bušetini,  kod tridesetpetogodišnjeg bicikliste. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićene su dvije osobe, obje zbog vožnje pod utjecajem alkohola te je jedna osoba privedena na Prekršajni sud.Niti jedna osoba nije zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Kaznena djela iz čl.311. KZ-a „Nepoštivanje sigurnosnih mjera“ i čl.226. KZ-a „Obijesna vožnja u cestovnom prometu“

Tijekom vikenda nije bilo osoba zatečena u počinjenju KD „Nepoštivanje sigurnosnih mjera“ i KD „Obijesna vožnja u cestovnom prometu“. 

Akcije 

Na području Postaje prometne policije Virovitica provedena je akcija 22.6.2013.g. u vremenu od 16 - 24 sata usmjerena na pojačani nadzor vozača mopeda, motociklista i biciklista, tijekom koje je kontrolirano 36 vozila i vozača, utvrđena su 34 prekršaja, od kojih su 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a prema kategorijama 8 su prekršaja počinili vozači mopeda i 21 prekršaj vozači bicikla.



Stranica