Postupanja po alkoholu u prometu tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je bio pod utjecajem alkohola

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je bio pod utjecajem alkohola.  

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 88 prekršaja, od čega je 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2.94 g/kg utvrđenom 2.6.2013.g. u 19.30 u mjestu Hum Varoš,  kod četrdesetsedmogodišnjeg vozača traktora. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićene su tri osobe, sve zbog vožnje pod utjecajem alkohola te je jedna osoba privedena na Prekršajni sud gdje joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 3000 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju 6 mjeseci. Jedna je osoba zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Kaznena djela iz čl.311. KZ-a „Nepoštivanje sigurnosnih mjera“ i čl.226. KZ-a „Objesna vožnja u cestovnom prtometu“

Tijekom vikenda nije bilo osoba zatečena u počinjenju KD „Nepoštivanje sigurnosnih mjera“ i KD „Objesna vožnja u cestovnom prometu“. 

Akcije 

Na području PP Slatina provedena je akcija 31.5.2013.g. u vremenu od 18.00-02.00 usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu tijekom koje je kontrolirano 20 vozila i vozača, utvrđeno je 10 prekršaja, od toga 5 po akciji.



Stranica