Postupanja po alkoholu u prometu tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobila TTO, te dvije prometne nesreće s materijalnom

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobila TTO, te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je bio pod utjecajem alkohola a jedan je počinitelj napustio mjesto događaja. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 116 prekršaja, od čega je 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2.22 g/kg utvrđenom 24.5.2013.g. u 18.35 u Pitomači,  kod četrdesetdvogodišnjeg bicikliste. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićene su tri osobe, dvije zbog vožnje pod utjecajem alkohola a jedna zbog vožnje prije stjecanja prava te su dvije osobe privedena na Prekršajni sud. Jedna je osoba zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Kaznena djela iz čl.311. KZ-a „Nepoštivanje sigurnosnih mjera“ i čl.226. KZ-a „Objesna vožnja u cestovnom prtometu“

Tijekom vikenda nije bilo osoba zatečena u počinjenju KD „Nepoštivanje sigurnosnih mjera“ i KD „Objesna vožnja u cestovnom prometu“. 

Akcije 

Na području PPRP Virovitica provedena je akcija 24.5.2013.g. u vremenu od 16.00-24.00 usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu tijekom koje je kontrolirano 41 vozilo i vozač, utvrđen je 21 prekršaj, od toga 4 po akciji.Na području PP Orahovica provedena je akcija 24.5.2013.g. u vremenu od 15.00-22.00 usmjerena na zaštitu pješaka te pojačani nadzor biciklista, mopeda i motociklista u prometu tijekom koje je kontrolirano 18 vozila, vozača i pješaka, utvrđeno je 9 prekršaja, od toga 6 po akciji i 2 alkohola.



Stranica