Odbačena minskoeksplozivna sredstava i streljivo

U subotu, 2. ožujka oko 12.00 sati, kod mjesta Špišić Bukovica u predjelu vikendica zvanom „Brezik“, 45 – godišnjak je za vrijeme krčenja zemljišta od korova u PVC vrečama, pronašao odbačena minskoeksplozivna sredstva. Po dojavi, na mjesto događaja

U subotu, 2. ožujka oko 12.00 sati, kod mjesta Špišić Bukovica u predjelu vikendica  zvanom „Brezik“, 45 – godišnjak je za vrijeme krčenja zemljišta od korova u PVC vrečama, pronašao odbačena minskoeksplozivna sredstva. Po dojavi, na mjesto događaja, odmah je došao djelatnik za protueksplozijsku zaštitu PU virovitičko - podravske, koji je u raspadnutim PVC vrečama, pronašao jedan ručni raketni bacač – zolju, tri tromblonske mine, devet ručnih bombi, jednu ručnu kumulativnu bombu, 800 grama TNT-a, te 1700 komada raznog streljiva, koje je odbacio nesavijesni građanin. Pronađena minskoeksplozivna sredstva i streljivo na mjestu pronalaska je uništeno. 

Apel policije:

građani – ne odbacujte nelegalno oružje:

 Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, neka nazovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će oružje i preuzeti.

 Građanikoji dragovoljno predaju nelegalno oružje, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije.

Prilikom nailaska na odbačena minsko-eksplozivna sredstva, ne dirati ih, jer u kontaktu s istima i nestručnim rukovanjem, građani, a naročito djeca, mogu zadobiti teže ozljede pa i smrtno stradati.



Stranica