Pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava

Jučer, 27. veljače oko 15.40 sati, policijski službenici iz Pitomače, za vrijeme obavljanja policijskih poslova uz rijeku dravu u obližnjerm kanalu, uočili su dvije ručne bobme M – 75, koje je odbacio nesavijesni građanin. Na mjesto događaja,

Jučer, 27. veljače oko 15.40 sati, policijski službenici iz Pitomače, za vrijeme obavljanja policijskih poslova uz rijeku dravu u obližnjerm kanalu, uočili su dvije ručne bobme M – 75, koje je odbacio nesavijesni građanin. Na mjesto događaja, izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je pronađene bombe uklonio sa mjesta pronalaska, te i pohranio u skladište ubojite opreme policijske uprave. 

Apel policije:

građani – ne odbacujte nelegalno oružje:

 Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, neka nazovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će oružje i preuzeti.

 Građanikoji dragovoljno predaju nelegalno oružje, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije.

 

Prilikom nailaska na odbačena minsko-eksplozivna sredstva, ne dirati ih, jer u kontaktu s istima i nestručnim rukovanjem, građani, a naročito djeca, mogu zadobiti teže ozljede pa i smrtno stradati.



Stranica