Postupanja po alkoholu u prometu tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobila LTO, te četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Jedan počinitelj bio je pod utjecajem alkohola a u jednoj prometnoj nesreći počinitelj je napustio mjesto događaja.

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba  zadobila LTO, te četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Jedan počinitelj bio je pod utjecajem alkohola  a u jednoj prometnoj nesreći počinitelj je napustio mjesto događaja. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 100 prekršaja, od čega je 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2.33 g/kg utvrđenom 10.2.2013.g. u 00.45 u mjestu Brezovica,  kod tridesetsedmogodišnjeg vozača osobnog automobila. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. PZ uhićene su 4 osobe, sve zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Niti jedna osoba nije zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Kaznena djela iz čl.311. KZ-a „Nepoštivanje sigurnosnih mjera“ 

Tijekom vikenda nije bilo osoba zatečena u počinjenju KD „Nepoštivanje sigurnosnih mjera“. 

Akcije 

Tijekom vikenda, na području PPRP Virovitica provedena je akcija 9/10. 2.2013.g. u vremenu od 22.00- 6.00 usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu tijekom koje je kontrolirano 39 vozila i vozača, utvrđeno je 14 prekršaja, od toga 6 alkohol.



Stranica