Orahovica: hrabri policajci spasili staricu iz bunara

 U 8.30 sati, unuk Damir, nazvao je Policijsku postaju u Orahovici i uzbuđenim glasom obavijestio policajce da mu je baka pala u bunar, kako kaže, tu vijest mu je upravo prenijela njegova majka Marija. Nije bilo puno vremena za razmišljanje, jer u pitanju je bio ljudski život. Dva hrabra policajca Stjepan Šebalj i Mario Bartolović, koji su trenutno bili u službi, žurno su se uputili u Ulicu Riječani u Orahovici, gdje ih je na adresi dojave, dočekala gosp. Marija, kći bake koja je pala u bunar. 

 Dolaskom u dvorište, policajci su u vodi u ograđenom bunaru, zatekli živu, 89 – godišnju baku Anu, kako se drži za rub bunara tj. komad kamena, kojim je bunar obzidan. U ovom nesretno slučaju, sretna je okolnost što je od obilnih kiša i snijega, 30 – metarski bunar bio pun, tako da je nesretna starica bila na samo dva i pol metra od vrha.Obzirom da je baka bila blizu površine, a moralo se brzo reagirati jer se nije znalo koliko je baka dugo u hladnoj vodi i koliko će još moći izdržati. Policajci su od ukućana zatražili ljestve, koje su zakačili za koloturu i spustili ih u bunar, nakon čega se policajac Mario, ljestavama spustio u hladnu bunarsku vodu. 

Promrzlu baku, slabije tjelesne građe i usporenih pokreta, Mario je jednom rukom obuhvatio ispod pazuha i izvukao iz vode te ljestvama podigao baku do Stjepana i unuka Damira, koji su baku izvukli iz bunara na sigurno.Po izlasku iz hladne vode i bunara, baka je bila odjevena, a djelovala je uplašeno i nije ništa govorila, pa su je policajci žurno odvezli u Dom zdravlja Orahovica, a zatim je vozilom hitne pomoći prevezena u Opću bolnicu Našice. Prema saznanjima dobivenim od liječnika, bakino zdravstveno stanje je stabilno.

Mladi policajac Mario, nakon što se sve završilo, osjećao je veliko zadovoljstvo što je učinio dobro djelo. Znao je da u ovom slučaju riskira i svoj život, ali o tome nije ni trena razmišljao. Hrabrim policajcima, bio je cilj, što prije i sigurnije, izvući baku iz vode i pružiti joj prvu pomoć, a što su i učinili. Mokre i uprljane hlače, Mario i Stjepan su ubrzo zamijenili sa suhima i nastavili dalje sa obnašanjem službe i obavljanjem svojih svakodnevnih policijskih poslova.

 



Stranica