Prijevara

Jučer, 20. prosinca, 68 – godišnjak sa područja općine Lukač, prijavio je nepoznatog počinitelja za pokušaj novčane prijevare. Obavljenim razgovorom sa 68 – godišnjakom, policijski službenici su doznali da je 20. prosinca 2012. godine oko 13,00 sati, sa pozivnog broja susjedne države Republike Bosne i Hercegovine, nazvala na telefon nepoznata muška

Jučer, 20. prosinca, 68 – godišnjak sa područja općine Lukač, prijavio je nepoznatog počinitelja za pokušaj novčane prijevare. Obavljenim razgovorom sa 68 – godišnjakom, policijski službenici su doznali da je 20. prosinca 2012. godine oko 13,00 sati, sa pozivnog broja susjedne države Republike Bosne i Hercegovine, nazvala na telefon nepoznata muška osoba koja se predstavila kao voditelj poslovnice u banci te mu je tom prilikom rekla kako je na nagradnoj igri osvojio 50 000 kuna te da mora uplatiti u pošti PDV za podizanje dobitka. Kako bi provjerio informaciju, 68 – godišnjak je otišao do poslovnice banke u Virovitici gdje je saznao da banka nije provodila nagradnu igru i da se radi o pokušaju prevare. Od 68 – godišnjaka je zaprimljena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela prijevare. Slijedi daljnji rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela. 

SAVJET GRAĐANIMA:

Ovim putem želimo građane uputiti na oprez jer je iz pisanog priopćenja vidljivo da se pojavio novi oblik novčanih prijevara prema građanima starije dobi. Kako bih izbjegli moguće prijevare, građanima savjetujemo da prilikom dobivanja ovakvih poziva ne nasjedaju na zahtjeve osoba koje ih pozivaju, već da o tome odmah obavijeste policiju na broj 192.

Također želimo upozoriti sve građane naše županije, naročito građane starije životne dobi da kod pojave osoba na njihovom kućnom pragu koje prodaju kalendare ili prosijače,  takve osobe ne puštaju u kuću i ne ostvaruju osobni kontakt da ne bi došlo do činjenja kaznenih djela krađa i razbojništva.



Stranica