Postupanje po alkoholu u prometu tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe zadobile LTO, te jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je bio pod utjecajem alkohola

Prometne nesreće

 Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe zadobile LTO, te jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je bio pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 166 prekršaja, od čega je 32 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2.79 g/kg utvrđenom 20.10.2012.g. u 17,25 između Slatine i mjesta Bakić, kod pedesetsedmogodišnjeg vozača bicikla. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

 Temeljem čl.134. PZ uhićeno je 9 osoba, sve zbog vožnje pod utjecajem alkohola te su dvije osobe privedene na Prekršajni sud gdje je jednoj izrečena novčana kazna u iznosu od 3300 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 9 mjeseci a drugoj je izrečena kazna zatvora u trajanju od 10 dana, uvjetno na jednu godinu dana. Jedna osoba je zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola. 

Kaznena djela iz čl.308. KZ-a „Izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“ 

 Tijekom vikenda jedna je osoba zatečena u počinjenju KD „Izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“. 

Akcije 

 Tijekom vikenda, dana 19.10.2012. u vremenu od 15.00-21.00 na području PP Orahovica provedena je akcija usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu tijekom koje je kontroliran 41 vozač, utvrđeno je 10 prekršaja od toga 3 alkohola. Na području PPRP Virovitica provedena je akcija 20/21.09.2012.g. u vremenu od 22.00-06.00 usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu tijekom koje je kontrolirano 48 vozilo i vozač, utvrđeno je 24 prekršaja, od toga 10 alkohola.



Stranica