Postupanja po alkoholu tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće

Tijekom proteklog produženog vikenda 21. - 25. lipnja 2012 godine / na prometnicama PU virovitičko-podravske dogodile su se četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobila teške tjelesne ozljede i 2 osoba su lakše ozlijeđene, te se dogodilo 8 prometnih

Prometne nesreće

Tijekom proteklog produženog vikenda 21. - 25. lipnja 2012 godine / na prometnicama PU virovitičko-podravske dogodile su se četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobila teške tjelesne ozljede i 2 osoba su lakše ozlijeđene, te se dogodilo 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći sudionik je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, nakon prometne nesreće je uhićen i priveden nadležnom prekršajnom sudu. Počinitelji četiri prometne nesreće s materijalnom štetom su napustili mjesto događaja, a radi se o nesrećama u kojima su oštećena parkirana vozila i oštećena polu branika na pružnim prijelazima. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 163 prekršaja, od čega su 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.72 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 34 godine koji je zatečen u gradu Virovitica dana 24. lipnja 2012. godine u 23.15 sati. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ  

Temeljem čl.134. Prekršajnog zakona uhićeno je 7 osoba, zbog vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je 6 privedeno nadležnom prekršajnom sudu, a jedan je nakon otriježnjenja pušten iz prostorija policije. Zadržavanja temeljem čl.137. PZ nije bilo. 

Kaznena djela iz čl.308. KZ-a „Izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“ 

Tijekom vikenda 2 osobe su zatečene u počinjenju KD „Izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“. 

Akcije 

Tijekom proteklog vikenda na području policijske uprave provedena je jedna akcija i to;

  • Policijska postaja Slatina provela je akciju usmjerenu na nadzor vozača bicikla u prometu, utvrđeno je 12 prekršaja od čega je 3 prekršaja vozača bicikla, tijekom akcije 2 vozača su zatečena da upravljaju pod utjecajem alkohola.


Stranica