Policajac - prijatelj djece

Jučer, 25. svibnja na dvorištu Dječjeg vrtića „Cvrčak“ u Virovitici bilo jako živo, zanimljivo i uzbudljivo. Osim predškolskih skupina i skupine „male škole“ prezentaciju svih vidova policije polaznicima vrtića u sklopu obilježavanja „Dana vrtića“ su pogledali i polaznici većeg broja drugih odgojnih skupina pristiglih iz „jasličke“ zgrade vrtića, tako da je druženju s policijskim službenicima Policijske uprave virovitičko – podravske, prisustvovalo gotovo tristotinjak djece.

Ovakvo druženje u Dječjem vrtiću „Cvrčak“, nije organizirano prvi puta, a suradnja sa ovim, kao i drugim vrtićima na području Županije, traje već duži niz godina. I ove godine su policijski službenici za prometnu preventivu u svim predškolskim skupinama dječjih vrtića, održali edukativna obraćanja na temu samostalnog sudjelovanja djece pješaka u prometu i usvojena znanja provjerili i dopunili šetnjom ulicama naselja, dok su roditeljima na roditeljskim sastancima, uz edukaciju o pripremi djeteta za sudjelovanje u prometu kada na jesen krene u prvi razred osnovne škole, održane i edukacije o pravilnim načinima prijevoza djece u osobnim automobilima.

Jučerašnjim druženjem djece odgojnih skupina vrtića sa policijskim službenicima, pokušalo se djeci približiti djelatnost policije, kako samih policijskih službenika, tako i vrste posla kojim se svaki od njih bavi. Kod svakog pojedinog dijela prezentacije je vladala gužva, a osim mnoštva pitanja djeca su često i iznenadila svojim poznavanjem tematike. Svi su željeli barem na kratko sjesti na policijski motocikl, u „najbrži auto“ ili „maricu“ u kojoj se voze samo oni jako zločesti, u vozilu za obavljanje očevida prometnih nesreća se nalaze tako zanimljive stvari, „specijalci“ su stvarno snažni, pirotehničar radi jako opasan posao sa bombama i minama, a kriminalistički tehničari uspijevaju otkriti otiske i tragove koje se ne vide, no najzanimljiviji su ipak bili policijski psi, tako lijepi, pametni i poslušni.

 

U ugodnom druženju vrijeme je brzo prošlo, a djeca puna utisaka i uzbudljivih saznanja shvatila da su policajci njihovi prijatelji i da ih se uopće ne trebaju bojati.



Stranica